La VI Edició de La Mice arribarà el 10 de Febrer del 2018.

      
  
   

    400 pel·lícules en 14 dies, així serà la sisena edició de La Mice, que ja s'ha presentat a la premsa amb la presència del Conseller d'Educació Vicent Marzà a Conselleria d'Educació. La Mice començarà el 10 de febrer Al Palau de les Arts a València i el 24 de febrer (aquesta edició el Festival dura dues setmanes) serà a  Benifaió, al Centre Cultural Enric Valor.

Benifaió serà dons el colofó de la festa del cinema, rebent a tots els premiats i fent del cinema una festa.

    Josep Arbiol director de la Mostra està molt il·lusionat amb aquesta edició i ens contagia la seua energia alegre i ferma amb idees de creativitat valenciana. Educar a llegir imatges és una nova forma mirar el món, que cal educar, i treballar des de ja a l'escola.

    El cineasta mallorquí Agustí Villaronga (Goya al millor director en 2010 per Pa negre) i la realitzadora catalana Judith Colell, vicepresidenta interina de la Academia de Cine Española, a més de l´actriu madrilenya Marisa Paredes, que enguany rebrà el Goya de Honor. També visitarà el festival el cineasta txec Jan Sverák, guanyador de l´Oscar a Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa a 1997 amb el seu llargmetratge Kolja. La presència de Sverák s´enmarca dins de la secció especial dedicada al país convidat, que en esta MICE 2018 és la República Txeca.

    Sverák, que ha estat huit vegades nominat als Oscar, visitarà la seu de la MICE en la Font de la Figuera. Este poble de la Costera segons explica el director del festival, Josep Arbiol, li està preparant «una rebuda al més pur estil Bienvenido Mister Marshall a la valenciana». La Ambaixada en Espanya de la República Txeca també hi col·labora en la retrospectiva del cinema educatiu txec que enguany acollirà la MICE, on també hi participarà el director de l´Escola de Cinema de Praga, la FAMU.

 
    Els tallers per a estudiants,docents i famílies que programa el Festival a les seues 19 seus contaran amb la participació de talleristes internacionalts arribats a la Comunitat Valenciana des de Taiwan, Cuba, Finlàndia i Polònia.
Villaronga i Colell aniran a Sagunt, on intervendran en el cicle converses amb els directors i directores de cinema.

    «El xiquet de Wonder volia vindre» Ha faltat un pèl per a que el pòquer d´asos de la MICE d´enguany fora un repòquer. Jacob Tremblay l´actor canadenc d´11 anys que interpreta al xiquet protagonista de la pel·lícula Wonder «volia vindre al festival», conta Arbiol. «No ens demanava cobrar caixet, cost que no hauriem pogut afrontar ja que tenim per norma no pagar a ningú dels convidats, però ens han faltat diners pels billets», diu amb pesar.

    La MICE, a més de projectar està pel·lícula contra l´assetjament escolar, impulsa dins del festival a partir de la mateixa un projecte d´inclusió educativa en col·laboració amb el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) específic d´este àmbit.

    El festival Mice (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) es una festa del cinema Internacional a València capital però, també als pobles que són seus Mice. L'Eliana, Sagunt, Sueca, Benifaió i un llarg etcétera de pobles i ciutats que amb l'ajuda inseparable de la Fundació Sambori ha convertit La Mice en una festa educativa de les escoles que fan cinema en valencià.

    Us presentem també a aquest post d'alucinemalcole, el video promocional de La Mice 2018. Al CEIP Santa Bàrbara hui la mascota de La Mice ja està per tot arreu, els menuts ja saben el que és la Mice i com treballa l'audiovisual als coles.  Volem que tot el món conega aquest Festival fet i oferit al públic més crític, els xiquets i xiquetes de hui i que son el futur de demà.

    Estigam atents i aportem el que pugam. El poble de Benifaió ha d'estar a l'altura. Recordeu el 24 de febrer, dissabte pel matí teniu una cita al Centre Cultural Enric Valor, anoteu-ho a l'agenda.


    Un atra notícia més, i es que estem d'enhorabona a l'entrega de Premis Mice 2018. Contarem amb un presentador de nivell Àngel Hernandez, conegut pel seu treball com a periodista a la Sexta Notícias i a Canal 9. Un luxe tindre la seua professionalitat tan a prop.

    L'Ajuntament de Benifaió, el Centre Cultural Enric Valor, amb la Regidoria d'Educació i Cultura, les escoles públiques CEIP Santa Bàrbara, CEIP Trullàs i el IES Enric Soler i Godes amb , Fundació Sambori, el Cefire de València i l'Associació Jordi el Mussol treballen amb il.lusió.  

   Si tu, vols ajudar-nos, ja saps que estàs més que convidat per aportar el teu granet de sorra a aquest projecte. Un projecte familiar, educatiu, i màgic com ho és el cinema.

Fem més gran la Mice entre tots i totes. 




Natalia Mas i Emilia Ibañez i més gent treballadora,  amb el presentador dels Premis Mice 2018 Àngel Hernàndez periodista a la Sexta Notícias i Canal 9.



Wilfrid Pelló, Tere Fuertes i Rosalina Benavent presentant Gala Mice Benifaió 2017.

Mice Benifaió 2017. Cercavila de cinema pel poble.

Josep Arbiol amb #alucinemalcole a les I Jornades a Guadassuar.

Al Centre Cultural Enric Valor a Benifaió amb la plataforma organitzativa Mice 2018.

Josep Arbiol amb Marisa Paredes i Isabel Coixet als Goia a Madrid.

Presentació a Conselleria d'Educació amb  Pep Guarinós de Cultura, Associació Jordi el Mussol amb Carmen Villar, Josep Arbiol Director del Festival i Vicent Marzà Conseller Educació.



Comentaris

Entrades populars