MICE BENIFAIÓ


     
Benifaió, com a seu comarcal en la Ribera Alta de la MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu), va acollir durant la jornada d'ahir la gala inaugural amb els escolars i el cinema com a protagonistes. La cita festiva del cinema educatiu amb tota la comunitat educativa, pares d'alumnes i amb tot el poble de Benifaió va sortir en cercavila en la jornada d'ahir dilluns a les 19:00h des de la Plaça Major fins al Centre Cultural sota el lema “Vull fer cinema a Benifaió”.


      Ja al Centre Cultural, després de la cercavila, es va dur a terme un espectacle amb el cinema i la seva música com a fil argumental a més de l'actuació del ballet de Bolliwood de Patricia Leisa, el alumnes i els alumnes de sisé del Ceip Santa Bàrbara que juguessin amb el públic amb personatjes de cinema i bandes sonores, l'Escola de dança Valenciana de Benifaió amb els seus cabuts i el  Cor del CEIP Trullás. 






 Paras Kr Robin, fotógraf de l'exposició Índia.Mirades Joves, al Centre Del Carmen, al Barri del Carmé a València, també va rebre un guardó conmemoratiu per part de Teresa Fuertes d'alucinemalcole.



     El director de la MICE Josep Arbiol va donar l'enhorabona a totes les persones que han fet possible que Benifaió s'una a les seus d'aquesta important Mostra. 
         L'alcaldessa de Benifaió Marta Ortiz i l'edil d'educació i cultura Bibiana Piles van recollir un guardó de l'organització com a mostra d'agraïment.
     Alucinemalcole una associació creada per mestres ha presentat i ha organitzat aquesta gala- Hem volgut que el poble de Benifaió fora el vertader protagonista. 


     El Ceip Trullàs, El Ceip Crist Rei, i els IES Enric Soler i Godes han col.laborat amb l'organització del event, motivant mitjançant activitats als centres i realitzant murals, dibuixos, photocooll per la decoració del Centre Cultural Enric Valor. Convertint aquest, en seu d’aquest festival de cinema MICE que ja va per la cinquena edició. Alucinemalcole afirma que el més important és la participació del poble per fer una festa animada i plena de color.
      En l'acte també va estar present l'actriu, protagonista de la pel·lícula “El virgo de Visanteta” Mª Rosaria Omaggio qui va destacar que “tenir un teatre, un centre on la cultura és protagonista com és el cas de Benifaió, és important ja es converteix en un punt de reunió i promoció d'aquest fantàstic art”.

      En la seva intervenció, l'alcaldessa Marta Ortiz va agrair “ a tots els grups de treball la il·lusió i l'esforç per fer possible que Benifaió formi part de la MICE 2017. Apostem per aquesta proposta fresca, alegre, acolorida, internacional i en valencià. Avui celebrem la festa de l'audiovisual escolar on els protagonistes a més són les futures generacions”. 


     La gala va estar presentada per Rosalina Benavent, Teresa Fuertes i Wilfrid Pelló, ells son alucinemalcole, una unió feta a l'escola on els objectius son aprendre i alfabetitzar-se amb l'audiovisual a l'escola. Han dut les projeccions amb els escolars pel mati, i han sigut els creadors d'aquesta #MICEBENIFAIO que ara comença. 


     Després de la gala es va projectar la pel·lícula índia OTTAAL de Jayaraaj, obra guanyadora en la Berlinale (Festival Internacional de Cinema de Berlín). Durant aquests dies el cinema escolar està sent el protagonista a Benifaió amb projeccions dirigides a estudiants de Primària i Secundària.

Comentaris

Entrades populars